2012. december 22., szombat

Dicséret az elmúlt év megtapasztalásaiért

Megtelik a szívem hálával Isten gondviseléséért és megtartó kegyelméért. Hálás vagyok a rendszeres imaközösségért, amikor több közösségbe járó testvérrel tudunk együtt imádkozni városunk és országunk lelki ébredéséért. Erre való emlékezés töltötte be a legutóbbi imaközösség alkalmát. Több testvér mondta el élményeit néhány igevers felhasználásával.

"1Dicsérjétek az URat! Hálát adok az ÚRnak teljes szívből! a becsületes emberek körében és közösségében. 2Nagyok az ÚR tettei, kikutathatják, akiknek csak kedvük telik benne. 3Munkája fenséges és ékes, igazsága örökre megmarad. 4Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR. 5Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére. 6Hatalmas tetteit kijelentette népének, nekik adta a pogányok birtokát. 7Kezének munkái igazak és jogosak, rendelkezései maradandóak, 8rendíthetetlenek mindörökké, igazán és helyesen vannak megalkotva. 9Gondoskodott népe megváltásáról, örökre elrendelte szövetségét, szent és félelmes az ő neve. 10A bölcsesség kezdete az ÚR félelme. A józan eszűek mind eszerint élnek. Az ő dicsérete örökre megmarad." - (Zsolt.111:1-10) - Visszaemlékezve erre az évre milyen jó arra gondolni, amikor együtt imádkoztunk városunk eseményeiért - akár több helyszínen is. Minden egyes alkalmat emlékezetessé tett a mi Istenünk. Mindezt Jézus nevében az értünk kifolyt és megváltást adó vérén keresztül tehettük meg. Övé a dicsőség ezért a lehetőségért!

"18Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad.  19Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket!" - (Mik 7:18-19)  - Hálás vagyok Istennek, mert megbocsátotta bűneimet és új emberré formált. Teszi ezt folyamatosan Szentlelke által. Az a vágyam, hogy országunk és népünk hasonlóképpen jusson el erre a felismerésre. Adja meg minél több embernek ennek az elfogadását és megtapasztalását.

" 2Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában.  3Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta." - (1Jn 3:2-3)  - Hálás vagyok ezért a reménységért, amit megtapasztalhatunk. Legjobb volna, ha mindenki elengedné a sértődések okozta bántalmakat és megbocsátana a szívében. Mindez szükséges a lelki megtisztuláshoz. Igyekezzünk olyanná válni cselekedeteinkben, amilyen a mi Urunk is valójában. Erre segítsen engem is eljutni az én Istenem.

" 1Zarándokének. Salamoné. Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. 2Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.  3Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.  4Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak. 5Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban." - (Zsolt. 127:1-5)  - Amikor Isten nem áldja meg tevékenységeinket, semmi haszon nem lesz azokon. Akkor hiába várom az Ő segítségét, ha én nem úgy élek, ahogy kéri tőlem. Tehát minden fáradságos munka semmibe vész, amit saját erőmből végzek kihagyva abból Istent. Segíts úgy élnem, hogy méltó legyek a te áldásodra Istenem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ének:

Áldom szent neved a mézzel folyó földeken
 Hol nincs hiányom semmiben, áldom nevedet
 Áldom szent neved, ha az út a pusztába vezet
 A száraz, kietlen helyen áldom nevedet

 Minden áldást dicséretté formál szívem
 S ha körülzár a sötétség azt mondom én:

 Hogy áldott legyen az Úr neve
 Áldom nevedet
 Áldott legyen az Úr neve
 Áldott legyen hatalmas neved

 Áldom szent neved, ha éppen minden rendben megy
 Ha napfényes az életem, áldom nevedet
 Áldom szent neved a szenvedések útján is
 Bár könnyek között áldozom, áldom nevedet

 Minden áldást dicséretté formál szívem
 S ha körülzár a sötétség azt mondom én:

 Hogy áldott legyen az Úr neve
 Áldom nevedet
 Áldott legyen az Úr neve
 Áldott legyen hatalmas neved

 Te adsz és elveszel
 Te adsz és elveszel
 A szívem így felel
 Hogy áldott szent neved


Vers:

Kis karácsonyi ének

 Tegnap harangoztak,
 Holnap harangoznak,
 Holnapután az angyalok
 Gyémánt-havat hoznak.
 Szeretném az Istent
 Nagyosan dicsérni,
 De én még kisfiú vagyok,
 Csak most kezdek élni.
 Isten-dicséretre
 Mégiscsak kiállok,
 De boldogok a pásztorok
 S a három királyok.
 Én is mennék, mennék,
 Énekelni mennék,
 Nagyok között kis Jézusért
 Minden szépet tennék.
 Új csizmám a sárban
 Százszor bepiszkolnám,
 Csak az Úrnak szerelmemet
 Szépen igazolnám.
 ------------------------------------------------------
 Adventi hírnök, friss fenyőág
 Lobog az első gyertyaláng.
 Karácsonyt várva lázban a Föld
 Isten gyermeket köszönt.

 Ujjong a szívünk, dalra gyúl.
 Nincs már messze az Úr!

 Adventi hírnök, friss fenyőág
 Lobog már két gyertyaláng.
 Ha zörget Jézus, jól figyelj, ám
 Betér a szívünk ajtaján.

 Ujjong a szívünk, dalra gyúl.
 Nincs már messze az Úr!

 Adventi hírnök, friss fenyőág
 Lobog már három gyertyaláng.
 Múlnak az évek, életünk száll,
 De utunk végén Jézus vár.

 Ujjong a szívünk, dalra gyúl.
 Nincs már messze az Úr!

 Adventi hírnök, friss fenyőág
 Lobog már négy kis gyertyaláng.
 Azt mondta Jézus, visszajön még,
 Újjá lesz akkor Föld és Ég.

 Ujjong a szívünk, dalra gyúl.
 Nincs már messze az Úr!
 Csengessünk csengőkkel,.
 Szeressünk szeretettel,,
 Örüljünk, ha sírunk,
 Ha ránk tör minden ember,
 S ha álul bántatunk.

(Ady Endre)

 Idézet:
"Egyetlen csepp isteni helyeslés nagyobb dicsőség, mint tengernyi dicséret az emberek részéről." (Charles Haddon Spurgeon)

(2012. december 20. aliansz imaközösség)