2013. április 19., péntek

Változás

Sok változás történik körülöttem a világban ami odafigyelésre érdemes. Figyelni kell a napi eseményeket, hogy tisztában lehessek a friss történésekkel.

" 1Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; 2és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes." - (Róm 12:1-2)  - Mindenképpen szükséges, hogy először bennem történjen változás a jó irányba és ez eredményes hatással legyen a környezetem számára. Arra vágyom és imádkozom, a családban, a gyülekezetben, a városban, az országban a dolgok jobb irányba forduljanak. Legyen lelkileg ébredés amikor az emberek Isten felé fordulnak. Legyen ennek olyan hatása, amikor városunk és országunk gazdaságilag fejlődik.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Ének:

Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy az éjszakában, olyan egyedül érzem magam nélküled.

refr.: De Te velem vagy Jézus minden nap, Te vagy a fény ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus Te vagy az életemben csak, igaz barát, ki el nem hagy, minden óra, minden nap, a Tiéd!

Erős szikla vagy Te amire állok, Te vagy az aki a boldogságot elhoztad az égből az én szívembe. Én nem ismertelek de Te ismertél, életedet adtad úgy szerettél, hogyan köszönjem meg néked az egész életem.




Vers:

HOGY VILÁGUNK SZEBB ÉS JOBB LEGYEN

Hogy világunk szebb és jobb legyen,
 a kőszíveket, lágyítsd meg Istenem,
 hogy Krisztusban megújuljanak,
 élő és érző, szívekké váljanak.

Egyesülve a szeretetben,
 újult szívvel, békességben éljenek,
 sugározva a szeretetet,
 egy békés, új világot hirdessenek.

Krisztust megtagadó Péterek,
 Könnyeikben, újjászülessenek,
 és Tamások hitetlensége,
 kételkedésből, élő hitre térjen.
(Schvalm Rózsa)

Idézet:

“Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban”
 (Mahatma Gandhi)


(2013. április 18. alliansz imaközösség alapján)