2016. július 2., szombat

Imádkozzunk azért, hogy a pedagógusok és a Kormány közötti gondok megoldódjanak.


Heti imatémánk: Imádkozzunk azért, hogy a pedagógusok és a Kormány közötti gondok megoldódjanak. Imádkozzunk a pedagógusok hasznos munkájáért és a diákok figyelmes tanulásáért. Imádkozzunk Nóráért és a munkahelyéért.

A szerdai (02. 17.) imaközösség igeversei alapján.

A szerdai (02. 17.) imaközösség igeversei alapján.
"Ezért mondom nektek: Kitartóan kérjétek, és megkapjátok! Kitartóan keressétek, és megtaláljátok! Kitartóan kopogtassatok, és kinyitják nektek az ajtót! Mert aki kitartóan kéri, megkapja, amit kér. Aki kitartóan keresi, az megtalálja, amit keres. Aki kitartóan kopogtat, annak kinyitják az ajtót.
Vajon melyik apa adna kígyót a fiának, a az halat kér tőle? Vagy ha tojást kér, talán skorpiót ad neki? Ha tehát még ti is tudtok jó ajándékot adni a gyerekeiteknek, bár gonoszak vagyok, mennyivel inkább fog Mennyei Atyátok Szent Szellemet adni azoknak, akik kérik tőle!” (Lk 11:9-13) EFO
Kitartóan kérjünk, kitartóan keressünk és kitartóan kopogjunk imádságban és megkapjuk a választ.
" Azokban a napokban történt, hogy Jézus a tanítványaival együtt beszállt egy bárkába. „Menjünk át a tó túlsó partjára!” — mondta nekik, és elindultak. Miközben hajóztak, Jézus elaludt. Hirtelen szélvihar csapott le a tóra. A hajó már kezdett megtelni vízzel, és mindannyian veszélyben voltak. A tanítványok ekkor felébresztették Jézust: „Mester! Mester! Végünk van!”
Jézus felkelt, ráparancsolt a szélre és a dühöngő hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és nagy csend lett. Majd a tanítványokhoz fordult: „Hol van a hitetek?” (Lk 8:22-25) EFO
Azon gondolkodjunk, hogy Jézus egyes nehézségeket, gondokat hogyan fog megoldani. Áldassék érte szent neve!

Gondolatok a keddi aliansz imaközösség (02. 16.) igeversei alapján.

Gondolatok a keddi aliansz imaközösség (02. 16.) igeversei alapján.
Többé nem vagyunk a törvény uralma alatt
1Vagy nem veszitek tudomásul, testvéreim, pedig a törvényt ismerőkhöz szólok, hogy a törvény addig uralkodik az emberen, amíg él? 2Például a férjes asszony is, amíg él a férje, hozzá van kötve a törvény szerint; de ha meghal a férfi, akkor fel van mentve a törvény hatálya alól, amely a férjéhez kötötte. 3Amíg tehát él a férje, házasságtörőnek számít, ha más férfié lesz, de ha meghalt a férje, megszabadul a törvényes kötöttségtől, és már nem házasságtörő, ha más férfié lesz. 4Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek. 5Mert amíg test szerint éltünk, a bűnök törvény által szított szenvedélyei hatottak tagjainkban, amelyek a halálnak termettek gyümölcsöt. 6Most azonban, miután meghaltunk annak a számára, ami fogva tartott minket, megszabadultunk a törvénytől, úgyhogy az új életben a Lélek szerint szolgálunk, nem pedig az Írás betűje szerint, mint a régiben.
A törvény jó, de a bűn által halált okoz
7Mit mondjunk tehát? A törvény bűn? Szó sincs róla! Viszont a bűnt nem ismerném, ha nem ismertem volna meg a törvény által, és a kívánságot sem ismerném, ha a törvény nem mondaná: „Ne kívánd!” 8De a bűn a parancsolattól ösztönzést kapott, és felszított bennem mindenféle kívánságot. Mert a törvény nélkül halott a bűn. 9Én pedig a törvény nélkül éltem valamikor. Amikor azonban jött a parancsolat, életre kelt a bűn, 10én pedig meghaltam, és kitűnt, hogy éppen az életre adott parancsolat lett halálommá. 11Mert a bűn, miután ösztönzést kapott a parancsolattól, megcsalt engem, és megölt általa. 12A törvény tehát szent, a parancsolat is szent, igaz és jó. 13Akkor a jó lett halálommá? Szó sincs róla! Ellenben a bűn, hogy meglássék bűn mivolta, a jó által hoz rám halált, így a bűn fokozott mértékben lesz bűnné a parancsolat által.
A belső ember harca a benne lakó bűnnel
14Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. 15Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. 16Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, akkor elismerem a törvényről, hogy jó. 17Akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn. 18Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs. 19Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat. 20Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem én teszem, hanem a bennem lakó bűn. 21Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy - miközben a jót akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. 22Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, 23de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. 24Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? 25Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.
Tanítson bennünket a Szentlélek a törvényeskedés és más tévtanítások elkerülésére! Imádkozzunk a Biblia komolyabb tanulmányozásáért, hogy meg tudjunk ítélni minden elhajlást.

Heti imatémánk: Imádkozzunk az egyetemistákért és főiskolásokért

Heti imatémánk: Imádkozzunk az egyetemistákért és főiskolásokért, nekik ma indult a második félév. Isten áldja meg a tanulásukat, növekedjenek az ismeretben és az odaszánásban. Imádkozzunk Vera sikeres főiskolai felvételéért.

A szerdai (02. 10.) imaközösség igeversei alapján.


A szerdai (02. 10.) imaközösség igeversei alapján.
"A bűnös nő megkeni Jézus lábát
Egy farizeus arra kérte őt, hogy egyék vele. Be is ment a farizeus házába, és asztalhoz telepedett. Egy bűnös asszony pedig, aki abban a városban élt, megtudta, hogy asztalhoz telepedett a farizeus házában, kenetet hozott egy alabástromtartóban. Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel. Amikor pedig látta ezt az a farizeus, aki meghívta őt, ezt mondta magában: „Ha ő volna ama próféta, tudná, ki ez, és tudná, hogy ez az asszony, aki hozzáér: bűnös.” Ekkor megszólalt Jézus, és ezt mondta neki: „Simon, van valami mondanivalóm neked.” Ő pedig így szólt: „Mester, mondd!” Erre ezt mondta Jézus: „Egy hitelezőnek volt két adósa: az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel. Mivel nem volt miből megadniuk, mind a kettőnek elengedte. Közülük vajon melyikük szereti őt jobban?” Simon így válaszolt: „Úgy gondolom, hogy az, akinek többet engedett el.” Ő pedig ezt mondta neki: „Helyesen ítéltél” - és az asszony felé fordulva beszélt tovább Simonhoz: „Látod, ezt az asszonyt? Bejöttem a házadba: vizet lábamra nem adtál, ő pedig könnyeivel öntözte lábamat, és hajával törölte meg. Te nem csókoltál meg, ő pedig mióta bejöttem, nem szűnt meg csókolni a lábamat. Te nem kented meg olajjal a fejemet, ő pedig kenettel kente meg a lábamat. Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett. Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.” Az asszonynak pedig ezt mondta: „Megbocsáttattak a te bűneid.” Az asztalnál ülők erre kezdték kérdezgetni egymás között: „Kicsoda ez, aki a bűnöket is megbocsátja?” Ő pedig így szólt az asszonyhoz: „A te hited megtartott téged, menj el békességgel!” (Lk 7:36-50)
Jézus nem utasítja el a meghívást, hanem elfogadja a megkeresést. Jézus jelenlétében mindig békesség van. Ne nézzük le a másik embert. Ő mindenkinek megbocsát, aki hozzá jön. Imádkozzunk azért, hogy Jézus hívását minél több ember fogadja el és rendeződjenek kapcsolatai Istennel és más személyekkel.

Isten valódi remény, ha ismered, 2016 02 07

T. Beke László igehirdetése a Zsolt. 124 igeversek alapján.

Karácsony Kánaánban - Teljes film

Az előző filmklubbon ezt a fimet néztük meg.
Karácsony Kánaánban - Teljes film Színes, szinkronizált amerikai családi filmdráma (2009 - 86 perc) Tartalom: Texasban, egy Canaan nevű településen él két fi...

Mivel most a házasság hete van,

Következő heti imatémánk: Mivel most a házasság hete van, imádkozzunk a házasságok megerősödéséért és ne történjen több válás. Imádkozzunk az özvegyekért és az egyedülállókért, hogy Istentől sok erőt kapjanak. Imádkozzuk a házasság előtt lévőkért, hogy Istentől kérjenek házastársat maguknak.

A legszebb ajándék c. filmet néztük meg.

A mai Filmklubon A legszebb ajándék c. filmet néztük meg.
A nagyon gazdag olajmágnás halála után az örökösök marakodnak, a nagy lábon élő unoka is szeretne mielőbb hozzájutni örökségéhez. Ahhoz, hogy megkapja 12 próbát kell teljesíteni. Miközben sorra teljesíti azokat felismeri, hogy van nagyobb gazdagság is a pénztől. Isten és a szeretet.

Ne szégyeljünk változtatni a dolgokon, 2016 01 31

T. Beke László igehirdetése a 2Krón 33:1-11 igeversek alapján.