2013. május 18., szombat

Megnyilt szemekkel látni

"3példabeszédbe kezdett, és ezt mondta: Így szól Bálám, Beór fia, így szól az a férfi, kinek megnyílt a szeme,  4így szól, aki hallja Isten mondásait, aki látja a Mindenhatótól kapott látomást leborulva, de nyitott szemekkel." - (4Móz 24:3-4)  - 

"18Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." - (Zsolt. 119:18)  - 




(2013. május 16.-i aliansz imaközösség alapján) 

Amikor Isten megállít és más irányba vezet

"22Isten azonban haragra gerjedt, amikor elment Bálám. Ezért odaállt az ÚR angyala az útra, hogy feltartóztassa. Ő a szamarán ügetett, és vele volt két szolgája is.  23De a szamár meglátta az ÚR angyalát, ahogyan ott állt az úton kivont karddal a kezében, és letért a szamár az útról, és a mezőre ment. Bálám ütni kezdte a szamarat, hogy visszaterelje az útra." - (4Móz 22:22-23)

" 16Azért adatott tehát az ígéret a hit alapján, hogy kegyelemből legyen, és így bizonyos legyen az ígéret Ábrahám minden utóda számára: nem csak a törvény alatt élőknek, hanem az Ábrahám hitét követőknek is. Ő mindnyájunk atyja  17Isten színe előtt, ahogyan meg van írva: „Sok nép atyjává tettelek.” Mert hitte, hogy Isten megeleveníti a holtakat, és létre hívja a nem létezőket..." 20Isten ígéretét sem vonta kétségbe hitetlenül, sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, 21és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni." - (Róm 4:16-17.20-21) 
-


(2013. május 8-i imaközösség alapján)