2013. október 30., szerda

Új teremtés vagy

Napi áhítat



   

Új teremtés vagy

2013 - Áhítat2013. október 30. szerda
Olvasmány:
2Kor 5,16–21
A megtérésedkor nem álomszereplő lettél, ha­nem valóságosan boldog ember. Ne engedj belőle!
 Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük.  Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.  Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.  Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.  Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!  Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

Magyarázat

A levél tartalmát meghatározza, hogy a gyülekezet belátta, milyen méltatlanul viselkedett az apostollal szemben, és bánkódnak emiatt. Nekünk is jó belátni, ha illetlenül viselkedünk az elöljáróinkkal szemben. Pál leírja az Istennel való megbékélés fontos üzenetét.
Pál megtérése eredményeként már nem úgy gondolkodott az emberekről, mint előtte. Már nem a külső dolgok vagy körülmények határozták meg az életét. Élete teljesen megváltozott, és erről bátran beszél. A legjobb megoldást választjuk, ha mi is Jézushoz jövünk. Új életcélt és új gondolkodásmódot nyerünk Istenről és embe­rekről. Amikor bezáródnak a kapuk az életünkben, vagy egy ok arra, hogy Istenhez forduljunk. A megtérésünkkor nem egy szappanopera hősei leszünk, hanem Isten boldog gyermekei. Kudarcot vallott az életünk talán, mert emberekben bíztunk. Ezért kártérítést senki sem fizet. Jobban járunk, ha megbékülünk Istennel, és ezt el­mondjuk másoknak is. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, jöjj Jézushoz, hogy az ítélet napján megállhassál! Beszőtte a pók a hálót, és nincs lehetőséged szabadulni. Vagy a bűneid szövögetik a hálót.
Krisztustól újjá lesz minden, és ő szabadokká tesz bennünket. Áldjuk az Urat, mert elfogadhatóvá tette ezt számunkra! /MaZs/

Vágyol-e ma tiszta lenni,
tisztább, mint a hattyú tolla,
megfürödve égi tóban
gyermekséged visszavenni?
Vágyol-e ma újjá lenni?
(Mike Károly: Vágyol-e ma tiszta lenni?)

Új teremtés vagyok Krisztusban. Isten alkotása vagyok, akit Jézus Krisztusban teremtett. Ezért Krisztus értelme van bennem, és Isten bölcsessége lakik bennem. (Charles Capps)

Nincsenek megjegyzések: